Piolet d’Or 2017

Presa spaniola si rusa de specialitate anunta castigatorii Piolet d’Or 2017. Site-ul Piolet d’Or este in constructie la acest punct si la ora la care public aceste randuri. Nu imi este clar cine a jurizat ascensiunile. Un lucru este sigur, premiile vor fi decernate oficial in noiembrie. Si in acest an nu avem un singur castigator, ci doi, precum si niste mentiuni. Impacam pe toata lumea, impacam sponsorii ? Sa trecem la lucruri serioase si anume castigatorii.

Rusii din Moscova Serghei Nilov, Dmitri Grigoriev si Dmitri Holovchenko au optinut premiul pentru ascensiunea pe Thalay Sagar (6904 m), munte situat in zona indiana din Himalaya .Pentru aceasta ascensiune cei trei au obtinut si Piolet d’Or rus pe 2016. Toate detaliile pe: http://bit.ly/2oHi0kA .

Nick Bullock ?i Paul Ramsden au luat si ei premiul cel mare pentru alpinism in Nyainqentangla III (7046 m ) situat in Tibet, China (Nianchen).

Mentiunile au fost optinute de Kolin Heyli si Alex Honnold un traseu pe ruta Aguja Standhardt, Punta Herron, Torre Egger si Cerro Torre si coreenii Cho Seok-mun, Kim Chang-ho si Park Joung-yong pentru o ascensiune de 7000m pe Gangapurna (7.455 m), in Annapurna.

About veteranul1