Opera Romana fata in fata cu realitatea

Recent am urmarit contra cost si nu cu bilet de favoare spectacolul cu Vaduva Vesela in regia lui Andrei Serban. De la bun inceput v-am spus ca acest spectacol nu este un spectacol de opereta. Seamana mai mult cu un spectacol de teatru, pe alocuri cantat. Ce mai tura – vura nu mi-a placut. Operele muzicale au o caracteristica pe care domnul Andrei Serban a ignorat-o si anume aceea de a putea fi cantate pe orice scena din lume. Domnul Andrei Serban a realizat mai mult un spectacol politic, adaugand la libretul original. Repet mie nu mi-a placut. Daca acest spectacol avea loc la teatrul Tanase era perfect, dar la opera a fost ca nuca in perete. Durata spectacolului a fost si este exagerata din cauza multiplelor interventii a partii vorbite asupra partii muzicale. Nu comentez costurile acestei productii, banuiesc ca domnul Andrei Serban nu avut o participare pro bono la acest spectacol. Am zis ca parerea mea este mai mult decat subiectiva. Si, deci, actionand in nume personal, am renuntat sa mai vad spectacolul cu Lucia di Lammemoor, regizat de acelasi Andrei Serban.

Nu mica mi-a fost mirarea cand am citit o scrisoare deschisa a lui Andrei Serban adresata domnului Ioan Holender in care critica opiniile domnului Holender fata de spectacolele cu Vaduva Vesela si Lucia di Lammemoor. Puteti sa lecturati textul scrisorii pe: https://www.dcnews.ro/andrei-erban-catre-ioan-holender-va-scriu-in-stare-de-oc-e-vorba-de-o-razbunare-pentru-ce-ce-v-am-facut_530596.html .

Am cautat ce a declarat domnul Holender de l-a suparat asa de rau pe domnul Serban. Textul l-am gasit pe site-ul dcnews.ro si vi-l prezint ca atare: https://www.dcnews.ro/de-la-revolu-ie-la-un-scandal-tacit_530470.html .

Poate ca nu v-as fi rapit atentia cu aceste randuri, daca nu as fi citit cu stupoare comunicatul de presa al Operei Romane, de ieri 27 ianuarie, semnat de doamna Beatrice Rancea. Comunicatul poate fi citit pe: http://operanb.ro/wp-content/uploads/2017/01/Comunicat-de-pres?-27.-01.2017-Opera-Na?ional?-Bucure?ti-.pdf

Acum am devenit curios, oare Doamna Beatrice Rancea il va actiona in judecata pe Domnul Ioan Holender daca va continua sa-si spuna parerea despre spectacolele de la Opera Romana?

About veteranul1