Destinatii ieftine propuse de MasterCard -episodul 5 si ultimul

Olanda.Naarden . O destinatie interesanta, dar deloc ieftina. O istorie straveche, legata de spaniolii care au dominat zona. Astazi nu mai este considerata o localitate de sine statatoare deorece s-a integra in noul oras Gooise Meren. Naarden este considerat ca un muzeu al cetatilor olandeze. Biserica Mare si Casa Spaniola sunt considerate de interes turistic. Localnicii fac caz de Mausoleul lui Jan Amos Komenský (Comenius), parintele educatiei universale cu a sa Didactica Magna, desi faptele bune le-a facut in Cehia si nu in Olanda. Legat feroviar si auto cu Amsterdam, care se afla la 30 km. La 120 km se afla Eindhoven. Exista legatura aeriana directa din Bucuresti cu Amsterdam si low cost cu Eindhoven din Bucuresti, Cluj Napoca si Timisoara.

Polonia.Kaszuby . Selectia cred ca a tinut cont mai mult de legaturile folclorice si a limbii originale a tinutului. Incolo ar fi de mentionat peisajul odihnitor. Nu remarc un interes turistic deosebit. Legat auto de Varsovia, circa 230km. Sunt legaturi aeriene directe cu Varsovia din Bucuresti (low cost), Cluj Napoca si Chisinau.

Portugalia.Azore . Arhipelagul cu acelasi nume este binecunoscut in intreaga lume. Ai parte de plala, munte, peisaj, odihna, mancare si baututa de prim rang. Cred ca cel mai important lucru ar fi malaiul . Nu stiu daca voi ajunge vreodata aici, desi as vrea. Cel mai sigur este sa pleci cu o agentie de turism. Stiu ca Paralela 45 are in program aceasta destinatie la circa 900 euro. Nu avem legaturi aeriene directe din Romania.

România.Delta Dunarii . MasterCard a binevoit sa selecteze si o destinatie cu adevarat turistica din tara noastra. Nu dezvolt deoarece cunoasteti foarte bine delta. Nu pot sa nu regret faptul ca aeroportul din Tulcea nu mai asigura legaturi aeriene regulate. Si chiar cu calea ferata nu stam prea bine. Noroc cu bus-urile.

Slovenia.Velika Planina . Se adreseaza iubitorilor de natura, drumetii montane per pedes sau cu bicicleta si schiorilor. Este practic o pasune imensa unde vara sunt la pascut oile. Mancare ciobaneasca la greu. Usor de ajuns cu telecabina din Kamnik . Aduce cu statiunile austriece sau elvetiene. Din Ljubljana pana la Kamnik sunt 25 de km. Nu avem legatura aeriana directa cu Ljubljana.

Spania.Manastirea Covadonga . Un monument urias. O zona minunata. Sanctuarul Fecioarei din Cavadonga de neratat. Se afla in Asturia la circa 550km de Madrid si 220km de Bilbao. E ceva ce nu poate fi descris in cuvinte, trebuie vazut. Aici se ajunge cu masinuta. Nu stiu daca Christian Tour face o optionala la excursia Spania Portugalia cand pleaca de la Santiago de Compostela la Burgos. Altfel cam greu de ajuns. Vara in august exista o legatura aeriana directa Bucuresti Bilbao. De aici ia-ma nene. Se practica. Cei ce au timp mai mult la dispozitie pot ajunge aici cand fac pelerinajul la Santiago de Compostela pe Camino del Norte.

Ungaria.Balaton-Uplands . Ce sa spun despre Balaton? Am trecut de atatea ori pe aici cu Omnia Turism, ca de altfel foarte multi romani. Un lac mare cu de toate. Bine organizati. Au legaturi auto pe autostrada, feroviara cu Budapesta. Destinatia preferata de sfarsit de saptamana a ungurilor. O fi interesant un sejur aici?

 

Pentru hoteluri, pensiuni accesati : cazare .

Informatii despre cele mai ieftine bilete de avion pe: www.preturi-bilete-avion.com/

About veteranul1