Destinatii ieftine propuse de MasterCard -episodul 4

Grecia.Volos . Grecia reprezinta o destinatie binecunoscuta romanilor mai ales ca este si relativ ieftina. Cuvantul Volos mi-a ramas adanc intiparit in memorie de cand aveam patru anisori si tatal meu imi povestea cum mergea la Focsani de la Vidra cu bunicul si opreau la un han sa manance lakerda si masline de Volos. De atunci am ramas cu senzatia ca maslinele de Volos sunt cele mai mari masline din lume (aduce cu gluma ca cel mai mare pitic din lume traieste in URSS). Orasul Volos este asezat intr-o zona binecuvantata de Dumnezeu, gasesti plaja, munte (de fapt niste dealuri in conceptia noastra), peisaje, tren turistic, mancare dupa pofta inimii, manastiri, etc. Merita sa fie vizitat atat el cat si regiunea Pelion in care se afla situat. E cam la 300km de Atena si 200km de Salonic. Avem legaturi directe aeriene din Bucuresti la Atena (low cost) si Salonic, din Cluj Napoca la Salonic (in perioada verii). Pentru prietenii din Moldova si Chisinaul are cursa directa la Atena. Din Atena sau Salonic putem lua bus-ul sau trenul. Cel mai bine insa este sa mergi cu masina. Cu atentie prin Bulgaria la politisti si prin Grecia la starea tehnica a masinii intrucat sunt putine service-uri. Va recomand o calatorie de 90 de minute cu trenuletul intre Lechonia si Mere. Puteti culege masline din goana trenului, tren care daca baga 20km/h e lucru mare. MasterCard a ales bine. Poate in viitor se vor arata interesate si marile firme de turism Christian Tour sau Omnia Turism.

Letonia. Capul Kolka . Este un loc pentru odihna. Liniste , plaje parasite, sate de pescari. Cica gustul pestelui afumat este de neuitat. Astepti apusul si rasaritul soarelui. Nu reprezinta un interes turistic major. Se afla la numai 150 km de Riga. Se ajunge cu automobilul. Nu avem linie aeriana directa cu Riga.

 

Malta. Mdina & Zebbug . Ce sa mai spun despre Malta. Romanii viziteaza Malta la greu, iar unii chiar locuiesc aici. Ce ne propune MasterCard este o combinatie intre odihna si turism. Malta se strabate usor cu autobuzul. E preferabil sa mergeti in zile de lucru pentru a evita aglomeratia. Medina e ceva cu totul special. E o transpunere in timp. O teleportare in evul mediu. Zebbug este un orasel cu multe vestigii arheologice si cu o biserica parohiala renumita . Avem legaturi aeriene directe (low cost) cu Malta din Bucuresti si Cluj Napoca.

Muntenegru. Perast . Unul din cele mai frumoase locuri turistice. Situat pe malul fiordului Kotor. Arhitectura venetiana, palate, biserici, insule, loc de neratat. Putem ajunge aici cu masina. Si firmele de turism ajung la Kotor, numai ca de regula traverseaza fiordul cu ferry in drumul spre Dubrovnik. Va recomand  excursia de 10 zile in Muntenegru cu Omnia Turism.

 

 

Pentru hoteluri, pensiuni accesati : cazare .

Informatii despre cele mai ieftine bilete de avion pe: www.preturi-bilete-avion.com/

About veteranul1