Destinatii ieftine propuse de MasterCard -episodul 3

Cehia.Lednice-Valtice . Ca sa vezi acum vreo luna eram in Cehia cu Omnia Turism, dar de Lednice-Valtice nici nu a fost vorba, nici macar asa in treacat la o optionala. MasterCard zice ca am ratat ceva. Si intr-adevar un mare rateu. Omnia Turism a gresit in organizarea excursiei Praga 9 zile. De ce spun ca a gresit? Deoarece, de departe Castelul de la Lednice, Castelul Valtice, Minaretul, Sera, Grota, Colonada (seamana cu Gloriette de la Viena), parcul, lacurile,etc. sunt puncte turistice de interes major. In loc sa fi intrat in Austria pe la un vechi duty free, mai bine ne intorceam prin Brno si la doi pasi (circa 50km) , vedeam Lednice-Valtice  si apoi la Viena. Poate sunt alte firme de turism care au prins in programul lor acest castel. Intrarea nu este scumpa , cam 7 euro. Merita sa fie vizitat.

 

Croatia.Insula Pag . Croatia are in componenta statala mai bine de 1000 de insule. Sa dea si la altii am putea spune. Este adevarat ca sunt locuite sub 50, dar sunt dom’le insule la greu. Insula Pag e un fel de Ibiza. Se adreseaza clar tineretului, preturi mai mult decat acceptabile, distractie pe masura. Veteranilor ca mine le-a trecut vremea. Sunt alte posibilitati pentru cei de varsta a treia pe aceeasi coasta Dalmata. Se ajunge numai cu masina. De la Zadar la Novalja sunt 75km.

Estonia.Saaremaa Island . Saaremaa este cea mai mare insula a Estoniei. Se ajunge aici cu feribotul. Pare mai mult o destinatie pentru varstnici. Exista un castel episcopal, ceva statui cu caracter de poveste, mancare buna, odihna, etc. Interesante par a fi niste cratere formate de meteoriti . Totusi nu pare a fi de interes turistic major.

 

Pentru hoteluri, pensiuni accesati : cazare .

About veteranul1