Destinatii ieftine propuse de MasterCard -episodul 2

 Austria. Regiunea Salzkammergut. Aici nu pot fi de acord cu MasterCard. Daca pentru masa sa zicem ca te descurci cu 25 euro, in schimb cazare la 35 euro este practic imposibil sa gasesti la un hotel de trei stele. Zona Salzkammergut este extrem de frumoasa si placuta. Ai de toate, padure, munte, apa, etc. Am fost aici cu Omnia Turism. Bine ca intr-un tarziu au decis ca in drumul spre Salzburg sa paraseasca autostrada si sa intre pe malurile lacurilor. Ba mai mult chiar sa te cazeze aici. La nivel de Omnia Turism pentru grupuri de 40 de persoane cred ca se obtin facilitati serioase pentru cazare. Cel mai usor se ajunge aici cu autoturismul. Romanii bat Austria in lung si lat. Usor este si cu trenul pe relatia Salzburg , iar de aici cu bus-urile in diferite locuri. Pentru cei mai grabiti se poate apela la avion pana la Viena. Avem curse directe mai ieftine din Bucuresti si mai scumpe din Sibiu si Iasi. Cele mai ieftine bilete de avion le gasiti accesand site-ul www.preturi-bilete-avion.com/.

Azerbaidjan.Sheki. Oraselul este situat in apropierea granite cu Georgia. Am ajuns aici, tot, cu Omnia Turism. Am stat la un hotel de un lux orbitor. A mai ramas ceva din timpurile de demult. Poti vedea celebrele Caravanserais, transformate in hoteluri. Ceva deosebit este palatul Shaki Hanuri, o resedinta de vara a familiei conducatoare. La piata ramai cu gura cascata. Sunt o multime de produse, dar carnea de vita si oaie este expusa in conditii total neigienice. De fapt in Azerbaidjan nu este o problema cu transatul oilor. Peste tot sunt tarcuri cu oi pregatite pentru taiere. Cam ca la noi la stana. Nu prea ajung multi turisti la Sheki. E greu cu trecutul granitei. Ai nevoie de invitatie, poze, viza si esti fotografiat si la intrare si la iesire. Nu avem legatura aeriana directa cu Baku, capitala Azerbaidjanului. Ar fi o solutie calea ferata Baku Sheki. Se zice ca ar circula un tren care pleaca din Baku la 22 si soseste la Sheki la ora 7. Cel mai sigur este cu o excursie organizata.

 

Belarus. Brest . Sa fiu sincer nu am acordat atentie acestei localitati, desi cel putin din  punct de vedere istoric ar fi meritat.Uite ca invat ceva de la MasterCard. Evident nu am ajuns pe aici. Avem un avantaj obtinut de curand legat de viza. Numai daca aterizezi la Minsk poti sa scapi de viza pentru cinci zile, altfel e clar iei viza pentru 90 de zile. Istoria si mai ales razboaiele si-au spus cuvantul si Brest a ajuns oras la granita cu Polonia. Brest este un oras stravechi si a apartinut cand Poloniei, cand Lituaniei, cand Rusiei. Nu imi dau seama ce a determinat  MasterCard sa-l nominalizeze pentru vizite turistice. Se zice ca cel mai vizitat monument din oras este Memorialul ridicat in onoarea celor care au aparat orasul in cel de-al doilea razboi mondial. Poate si cetatea ar mai reprezenta ceva sau mueele.Cred ca mai mult a contat aspectul multireligios al orasului. Se poate ajunge aici din Minsk cu masina sau trenul. Nu avem legatura aeriana directa cu Minsk.

Urmeaza Cehia.Lednice-Valtice .

About veteranul1