Destinatii ieftine propuse de MasterCard -episodul1

Intamplator dau peste o selectie facuta de MasterCard. O iau putin la puricat. Nu de alta dar poti gasi informatii utile pentru viitoarele calatorii, cu sau fara firme de turism. Specialistii MasterCard au analizat mai multe destinatii folosind informatii diverse de la bloggeri si experti in turism si nu in ultimul rand de la datele MasterCard. Orice business care se respecta analizeaza cele mai diverse situatii in scopul maximizarii profitului. Si sa recunoastem cardurile reprezinta o mare afacere. Deci specialistii au clasificat destinatiile dupa costuri, spectaculozitate, curiozitati,etc. MasterCard considera ca cu 15 euro poti sa mananci la restaurant, iar pentru cazare nu ar fi necesari mai mult de 20 euro. Cu mici exceptii, as spune. Au reiesit 19 destinatii pe care le-am insiruit dupa statul in care figureaza si conform alfabetului roman. Veteranul1, asa, cum este de asteptat, prezinta opiniile sale legate de aceste locatii. Dar, sa incepem.

 Albania. Gjirokaster . Localitatea este situata in sudul Albaniei si figureaza in patrimoniul UNESCO. Aici s-a nascut liderul comunist Enver Halil Hoxha care o fi lasat si lucruri bune albanezilor, dar vestitele buncare (circa 700.000) raman ca o pata pe pamantul albanez. Am avut prilejul sa vad si eu cateva din acestea. Din documentarea mea rezulta ca orasul merita sa fie vazut (seamana cu Nesebarul bulgaresc, adica se vede influenta grecilor) ramane de vazut cum se poate ajunge aici. Din pacate din Romania se ajunge cu escale la Tirana pe calea aerului. Din Tirana nu ar fi o problema intrucat sunt autobuze care fac ruta Tirana Gjirokaster.

Armenia. Lacul Sevan. Am ajuns aici cu Omnia Turism. Din nefericire am ajuns pe intuneric si mare lucru nu am vazut. In schimb am avut parte de roiuri de tantari cum poate in Delta noastra mai intalnesti. Lacul Sevan poate fi considerat un lac alpin deoarece se afla la 1900m altitudine. E singurul loc unde pot face plaja armenii. Lacul Sevan impreuna cu lacul Van si lacul Urmia faceau parte din Armenia istorica. Azi lacul Van se afla pe teritoriul Turciei, iar lacul Urmia pe teritoriul Iranului. Zona este splendida si inconjurata de multe manastiri. Vizitarea manastirilor armene este o obligatie pentru  crestini. Numai asa realizezi cu adevarat ce a insemnat aceasta religie pentru omenire. Sunt locasuri de cult ce dateaza din anul 500. Oricum Armenia a fost primul stat din lume care a adoptat crestinismul ca religie de stat. Armenia este o destinatie de neratat pentru turisti. Ca sa ajungi la lacul Sevan cel mai simplu ar fi sa iei un SUV din Erevan. Nu costa mult, soseaua este buna. La Erevan se poate ajunge in circa 7 ore cu compania greceasca Aegean. Se face o escala la Atena. Sunt si firme de turism care asigura un circuit al Armeniei, Georgiei, Azerbajanului sau Iranului.

Urmeaza Austria. Regiunea Salzkammergut. 

About veteranul1