Batalie pe optmiari. Cine va castiga ?

Doi alpinisti catalani (observati ca nu spun spanioli) isi disputa titlul onorific de a fi primul catalan care finalizeaza 14×8000. Acestia sunt veteranul Oscar Cadiach si mai tanarul Ferran Latorre.

Ferran Latorre a marsat puternic si ieri, 25 iulie 2016, a reusit sa ajunga pe Nanga Parbat. A fost insotit de bulgarul Boyan Petrov si francezul Helias Millerioux.

Initial s-a incercat o noua ruta, dar nu s-a reusit si atunci avand in vedere concurenta s-a trecut pe ruta normala. Ferran Latorre s-a nascut la Barcelona pe 18 octombrie 1970 si de mic a ales calea alpinismului. A realizat 13 varfuri de 8000 de metri si mai are de urcat pe Everest pentru a intregi coroana.

Ferran Latorre resize

Bulgarul Boyan Petrov este un alpinist cu state vechi avand la activ opt miari fara oxigen. S- a nascut la 7 februarie 1973 si detine recordul diabeticilor la ascensiunea pe Kangchenjunga fara oxigen, este primul bulgar pe Kangchenjunga , Broad Peak si K2 si detine uluitoarea performanta de a urca in opt zile doi optmiari , Broad Peak si K2.

Boyan Petrov bun

Helias Millerioux s-a nascut in iulie 1987 la Paris si nu avea, din cate stiu, niciun optmiar la activ. Experienta in alpinism avea, slava Domnului, sa remarcam numai faptul ca a fost pe Denali si Aconcagua.

helias bun

Credeti ca Oscar Cadiach sta degeaba? Alpinistul catalan s-a nascut la Barcelona in 1952. Are la activ 13 optmiari si in aceste zile incearca sa ajunga pe Broad Peak.

oscar cadiach

Din cauza vremii nu a reusit, dar daca prinde o zi cu vreme buna sunt convins ca va reusi sa fie primul catalan cu 14×8000. Vremea este capricioasa si in toate razboaiele a jucat un rol important. Poate sa spulbere visul lui Oscar Cadiach si atunci soarta ii va surade lui Ferran Latorre, care poate incerca in sezonul de toamna sa urce pe Everest.

 

About veteranul1