TARGURI DE CRACIUN 2019 IN FRANTA.

Am selectat pentru voi cateva din cele mai atractive piete de Craciun din mult vestita Franta. Am exclus pietele din Alsacia care au fost prezentate anterior. Traditia cu vin fiert cu scortisoara, prezenta si la noi, iluminatul feeric , cantecele de Craciun, dulciurile variate si apetisante fac deliciul acestor targuri.

Piata de Craciun din Paris este deschisa pana pe 5 ianuarie 2020.Practic peste tot in Paris sunt piete de Craciun. Totusi in acest an piata de Craciun organizata in La Défense, bate toate asteptarile cu cei peste 350 de expozanti, fiind cel mai mare targ din Ile-de-France. Garile din Paris sunt piete pentru toti calatorii, iar fatada primariei Hôtel de Ville straluceste in albastru.

Mai multe informatii pe: www.marches-noel.org/marches-de-noel-a-paris/

 Piata de Craciun din Lyon este deschisa pana pe 24 decembrie 2019

Festivitatile de Craciun incep la Lyon cu celebrul Festival al Luminilor.

Arta digitala isi spune cuvantul. Piata traditionala este organizata in jurul Place Carnot unde ne asteapta peste 140 de casute cu bunatati. In acest an avem o surpriza din partea Grand Hotel-Dieu.

Mai multe informatii pe:www.marche-noel-lyon.fr/

Piata de Craciun din Reims este deschisa pana la 29 decembrie 2019.

Piata de Craciun este instalata in jurul catedralei Notre-Dame si în curtea palatului din Tau. Exista 145 de casute care asteapta cumparatorii. O chestiune de efect intitulata Regalia se deruleaza in fiecare seara pe fatada catedralei.Ati inteles ca este vorba despre o emisiune multimedia.

 Mai multe informatii pe: www.marches-noel.org/marche-de-noel-a-reims/

Piata de Craciun din Amiens este deschisa pana la 30 decembrie 2019.

 Cea mai mare piata de Craciun din nordul Frantei se desfasoara la Amiens si dispune de 130 de cabane .Centrul festivitatilor este în Place Gambetta, unde anul acesta un „sat de munte” ne asteapta. Avem si o roata Ferris la dispozitie. Proiectii video pe fatada catedralei in fiecare seara.

Mai multe informatii pe: fr.marchedenoel.fr/pages/programme/

Piata de Craciun din Arras este deschisa pana la 30 decembrie 2019.

Avem o roata Ferris, avem patinoar, avem tobogan , avem 140 de standuri. Ce poate fi mai frumos. Ceva deosebit este insa pateul Lorraine, foie gras cu prune sau varza. Ce gusturi pe frantujii astia.

Mai multe informatii pe: www.marches-noel.org/marche-de-noel-a-arras/

Piata de Craciun din Toulouse este deschisa pana pe 26 decembrie 2019.

Piata Capitolului este principala piata de Craciun din Toulouse cu mai mult  de o suta de cabane care ofera diverse specialitati. Toulouse are si alte surprize care va asteapta.

Mai multe informatii pe: www.marchedenoeltoulouse.fr/

Piata de Craciun din Montbéliard este deschisa pana pe 24 decembrie 2019. Va recomand aceasta piata ca ceva unic nu numai in Franta. Se imbina traditia germana cu cea franceza, cu Sfanta Lucia si cu tante Airie, zana cea buna, si magarul ei.

Mai multe informatii pe: www.marches-noel.org/marche-de-noel-a-montbeliard/

 Piata de Craciun din Annecy este deschisa pana pe 5 ianuarie 2020. Craciunul in Alpi este suficient pentru a ne determina sa il vizitam.

Mai multe informatii pe:  www.marchedenoelannecy.com/

Piata de Craciun Evian este deschisa pana pe 5 ianuarie 2020. Aici nu avem o piata propiu-zisa, toti comerciantii din centrul statiunii se intrec in a asigura o decoratie pe masura a magazinelor. Este un fel de piata colectiva.

Mai multe informa?ii pe: www.leman-sans-frontiere.org/decouvrir-le-leman/famille/les-plus-beaux-marches-noel-autour-du-leman 

 Piata de Craciun din Bordeaux este deschisa pana pe 29 decembrie 2019. Pe malurile Garonei in centrul orasului sunt vreo 70 de standuri cu artizanat local de cea mai buna calitate.

Mai multe informatii pe: www.marche-de-noel-bordeaux.com .

Piata de Craciun din Nancy este deschisa pana pe 5 ianuarie 2020.

In Piata Charles III se desfasoara o mare piata traditionala care include aproximativ saizeci de standuri. Nancy are in acest an un invitat de onoare, orasul Luxemburg.

Mai multe informatii pe: www.marches-noel.org/marche-de-noel-a-nancy/

Piata de Craciun din Metz este deschisa pana pe 5 ianuarie 2020. Atractia principala in aceasta iarna o reprezinta catedrala cu cei 800 de ani pe care ii duce in spate.Si aici se impleteste traditia germana cu cea franceza.

Mai multe informatii pe: www.noelmetz.com/

About veteranul1