TARGURI DE CRACIUN 2019 IN BERLIN.

In targurile de Craciun din Germania predomina trei cuvinte „Ich liebe dich”, orice traducere fiind inutila. Toti se bucura la un pahar de vin, de-a valma localnici si turisti. In Berlin sunt organizate cateva targuri de Craciun in locuri cunoscute. Sunt 70 de piete la dispozitia tuturor, dar cu deschidere in special pentru copii.

Piata de Craciun de la Gendarmenmarkt este poate cea mai renumita. De regula in fiecare an este vizitata de 600.000 de persoane. Este deschisa intre 11si 22 pana la sfarsitul anului. Locatia este excelenta cu cele doua biserici ,Französicher Dom si Berliner Dom,si imensul brad in prim plan. Dulciurile si spectacolele fac toti banii, deoarece intrarea in piata costa fabuloasa suma de 1 euro.

Piata de Craciun de la Palatul Charlottenburg  cu al sau iluminat feeric este de neratat. Deschisa pana la 26 decembrie de la 14 la 22. Oare Frederick William I Brandenburg la ce s-o gandi acolo in ceruri unde se afla? Nu uitati sa vizitati Palatul Charlottenburg, Muzeul Bröhan sau Vila Oppenheim.

Piata de Craciun din Alexanderplatz se remarca cu a sa Erzgebirgspyramide  cea mai mare din Europa. Mancare si bautura din belsug. Peste 100 de casute cu artizanat, dulciuri, etc.,etc. sunt la dispozitia vizitatorilor. Deschisa pana pe 26 decembrie intre 10 si 22 si cu intrare moca.

Alte cateva piete:Piata de Craciun de la Rotes Rathaus,Piata de Craciun din Berlin de peLandsberger Allee,  Piata de Craciun din vechiul ora? Spandau , Piata de Craciun de la Gedächtniskirche, Piata istorica de Craciun de la RAW in Berlin-Friedrichshain, Piata de Craciun Alt-Rixdorfer din Berlin-Neukölln , Piata Advent pe pe domeniul Dahlem.

Din Bucuresti si Cluj Napoca se ajunge usor la Berlin cu avioanele companiilor low-cost Ryanair si Wizz Air.

Alte informatii pe: www.weihnachteninberlin.de/ .

About veteranul1