RASFOIND PRESA ZILEI 545

1.VALEA CERNEI. Un eseu despre aceasta vale frumoasa. Amatorii il pot citi pe:

http://www.verticalonline.ro/parcul-national-domogled-valea-cernei-ascunde-peisaje-virgine

2. CEAHLAU. Seful Salvamont Neamt atrage atentia asupra traseului ales si a echipamentului folosit. În ultimele zile, salvamontistii nemteni au fost solicitati sa intervina în mai multe cazuri. Cel mai recent a avut loc miercuri seara, când salvamontistii au coborât o femeie în vârst? de 43 de ani, care s-a accidentat la picior, de la cota 1.600 pe traseul ce leaga Vârful Toaca de Durau. Sursa:

http://www.evenimentul.ro/articol/turistii-neatenti-dau-de-lucru-salvamontistilor.html

3. CHEILE RAMETULUI. Date despre Manastirea Râmet si Cheile Râmetului sunt accesibile pe:  

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Manastirea_Ramet_si_Cheile_Rametului_atrag_anual_mii_de_turisti_0_324567675.html

4. GRANDE CASSE. Aniversam 150 de ani de la prima ascensiune. Cu aceasta ocazie a fost tras un film in conditiile de echipare ale anului 1860. Un fragment de circa 6 minute poate vi vizionat pe:

http://www.dailymotion.com/video/xekziv_cordee-historique-grande-casse-pral_sport

5. COPII FAC LUCRURI TRAZNITE. Alexandra Marcu va escalada cel mai înalt vârf de pe continentul african. Dupa ce a ajuns pe Mont Blanc (se pare record de varsta romanesc), Alexandra Marcu vrea sa urce la doar 13 ani cei 5.895 de metri ai vârfului Kilimanjaro. Expeditia a fost planificata pentru zece zile. Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/Urcare_pe_Kilimanjaro_la_varsta_de_13_ani-adevarul_de_seara_Hunedoara_0_323967854.html

6. PARCULUI NA?IONAL VÂNATORI NEAMT. Trasee turistice amenajate european. In Europa vestica sunt foarte practice si sunt cuprinse intr-o retea de drumuri. La noi, dupa stiinta mea mai sunt niste trasee similare in jurul municipiului Targu Mures. Sursa:

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Neamt-_Traseu_educativ_prin_Rezervatia_Vanatori_0_324567985.html

 7. TRANSFAGARASAN. Atentie! Marti , 31 august 2010, între orele 07:00  si 14:00 se inchide pentru o actiune pirotehnica.

About veteranul1