VETERANUL1 RASFOIND PRESA ZILEI 699

1. JUANITO OIARZABAL. Un alt mare alpinist spaniol revine in Himalaya. Am mai relatat ca este in “cursa” de a realiza 2x14x8000. Ii mai lipsesc 5 varfuri ca sa realizeze aceasta uluitoare performanta. Se pregateste sa urce in aceasta toamna pe Manaslu. In primavara isi propune  Shisha Pangma si Dhaulagiri, iar in vara Nanga Parbat si Broad Peak. Ce usor este sa faci 2x14x8000 daca te cheama Juanito Oiarzabal. Mult succes!

2. ADAM ONDRA. Cine nu a auzit de tanarul si talentatul catarator ceh? Pentru admiratori o veste buna, acum are site. Accesati:http://www.adamondra.com/

3. DIN CICLUL URSII DOMINA ROMANIA. Ursii infometati au ajuns si in comuna Spulber din Vrancea. Se pare ca unii din ei vor sa invete carte fiind prezenti chiar langa scoala din satul Tipau. Nu stiiau ca e vacanta. Sursa:

http://www.monitorulvn.ro/articole/ursii-fac-ravagii-la-spulber_2_113536.html

4. CLEO WEIDLICH. Alpinistul brazilian care a suferit un grav accident pe Kangchenjunga, aflat in peritada de refacere si recuperare ne reda opinia sa asupra a ceea ce s-a petrecut. Poate ati citit ce am relatat la acea vreme. Daca nu cititi pe:http://www.extremos.com.br/Blog/Cleo-Weidlich/

5. TRANSFAGARASAN. Dezastrul ecologic de pe Valea Argesului continua. Ziarul Argesexpres continua campania impotriva construirii microhidrocentralelor. Sursa:

http://argesexpres.ro/article_detail.php?idarticle=30756

6. CASTELUL BRAN. A înregistrat cel mai mare numar de turisti din 1948 pana in prezent. Si la Cetatea Rasnov este mare afluenta. Sursa:

http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=65789

7. CHEILE CORCOAIA. Un eseu placut cititorului despre Cheile Corcoaia si Cetatile de calcare pe:

http://www.verticalonline.ro/drum-spre-tara-cernei

8. FESTIVALUL NATIONAL AL PASTRAVULUI. A ajuns la editia a VIII-a . Manifestarea va avea loc la La Ciocanesti, în perioada 13-15 august. Amanunte pe:

http://www.evenimentul.ro/articol/festivalul-national-al-pastravului-la-editia-a-viii-a.html

9. K2. Membrii expeditiei internationale se afla in tabara de baza la odihna. O mica caravana chineza a adus fructe si carne proaspata.

About veteranul1