VETERANUL1 RASFOIND PRESA ZILEI 639

1. PIRINEI. Un snowboarder din Pau, in varsta de  27 de ani a fost decedat sâmbata, dupa ce a cazut in gol 60 de metri de pe o creasta stancoasa la o altitudine de 2000m. El evolua in afara pistei. Era cunoscut ca un bun iubitor de munte si speolog.  Accidentul s-a petrecut pe un cunoscut drum de iarna la scarile Isards (2612m), sub varful Ger. Sursa:

http://www.larepubliquedespyrenees.fr/2011/04/11/chute-mortelle-dun-skieur-hors-des-pistes-de-gourette,189279.php#xtor=EPR-8-[Newsletter]-20110411-[Zone_info]

2. APA SHERPA. Legendarul ghid Apa Sherpa, stabilit în Utah, în Statele Unite, se afla din nou în Nepal pentru a încerca sa urce pe acoperisul lumii pentru a 21 oara.  

3. PARCULUI NATIONAL BUILA VÂNTURARITA. In cadrul unui program international realizat intre România si Belgia, un grup de 25 de tineri de la Colegiul de Silvicultura Haute Haino a venit in România pentru a cunoaste flora, fauna si habitatul tarii noastre. Amanunte pe:

http://www.monitoruldevalcea.ro/invatamant/26566/

4. CHEILE SOHODOLULUI. Cateva detalii privind fauna si flora din aceste chei. Sursa:

http://www.verticalonline.ro/fluturasul-de-stanca-o-pasare-rara-din-cheile-sohodolului

5. EPITAF PENTRU UN PRIETEN. Sunt convins ca stiti deja intamplarea. Soarta isi spune totdeauna cuvantul, din pacate. Fie-i tarana usoara si Dumnezeu sa-l ierte si odihneasca-n pace pe Mitica Istvan ! Sursa:  http://www.emm.ro/Stiri/47382/EPITAF-PENTRU-UN-PRIETEN-Ultima-drumetie-cu-Mitica-Istvan-pasionatul-montaniard-si-speolog-GALERIE-FOTO-

6. KANGCHENJUNGA. Expeditia rusa are probleme cu aprovizionarea. Se afla in tabara de baza de cinci zile fara alimente, haine groase, etc. Hamalii au disparut. Expeditia este condusa de  Alex Bolotov. Membrii expeditiei sunt rusii Gleb Sokolov, Nickolay Totmjanin, Andrew Manuilov, Alexander Lutokhin, Dmitri Sinev, australianul Alexander Frolov, austriacul Christian Stangl si azerbaidjanul Israfil Asurly.   

7. THULAGI (7059 m), HIMALAYA. O echipa din Belarus  începe astazi pregatirile pentru ascensiunea unui vârf virgin, situat în apropiere de Manaslu. Conducerea expeditiei este asigurata de Nicolae Bandalet. Mai fac parte din echipa Serghei Belousov, Serghei Prachakov, Yuri Sushko.

 

About veteranul1