VETERANUL1 RASFOIND PRESA ZILEI 600

1. CASCADA SUPANU.  În apropierea orasului Comanesti, pe Paraul Supanu, se afla aceasta cascada. Un alt traseu recomandat de Sorin Ifrim, conducatorul Clubului de turism montan NeMiram, de la Colegiul National “D. Cantemir” Onesti. Sursa: 

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/01/14/turist-prin-locuri-rare-cascada-supanu.html

2. DENALI NATIONAL PARK.  A propus cresterea tarifului pentru permisul de ascensiune de la 200$ la 500$ pe alpinist. Reprezentantii parcului efectueaza în acest sens o consultare publica.
Reprezentantii
Access Fund, American Alpine Club si American Mountain Guides Association considera ca aceasta crestere nu este necesara si este necesar sa se caute alte modalitati de a reduce cheltuielile si pentru a gasi surse alternative venituri. Sursa:http://www.accessfund.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=tmL5KhNWLrH&b=5000939&ct=8654831

3. ABALAKOF.    Alpinistul Roger Strong, membru al echipei Arc’teryx, explica modul de a construi un abalakof (V-thread anchor) si demonstreaza rezistenta surprinzatoare al acestui sistem de ancorare pe gheata. Avem un video:http://vimeo.com/7856042

4. PIOLETS D’OR 2011. Acest eveniment va avea loc intre 13 si 16 aprilie a.c.

5. ZIMBRI. Parcul Natural Vanatori Neamt se pregateste pentru eliberarea primului grup de zimbri în salbaticie. Se intentioneaza eliberarea pentru început a unui grup format din cinci zimbri pe Valea Cracaului, la cinci kilometri de ultima asezare umana. În prezent la Vanatori-Neamt se afla sase zimbri în cadrul gradinii zoologice, iar 22 de exemplare traiesc în semilibertate, într-un asa-zis tarc de aclimatizare, ce se întinde pe vreo 180 de hectare. Sursa:

http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20110113&pagina=1&articol=27688

6. BALEA LAC. Pe gheata lacului s-a amenajat un patinoar. Patinoarul de la Bâlea Lac va putea fi folosit atata timp cat conditiile meteorologice vor fi favorabile, iar grosimea ghetii va fi destul de mare. Sursa:
http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/patinoar-la-inaltime-60551.html

7. PADIS. Disputa dintre Compania de Hoteluri si Restaurante Padis si Centrul Regional de Supraveghere Ecologica „Mun?ii Apuseni” a ajuns într-un punct critic. Amanunte pe:

http://www.bihon.ro/inima-padisului-vanduta-pe-bucati/news-20110112-02032200

8. POLOVRACI SI IMPREJURIMI. Muzeograful Felicia Bantea ne descrie cu lux de amanunte frumusetile zonei: Pestera Muierilor, Pestera Polovragi, Cheile Oltetului si Cheile Galbenului. Accesati: http://www.verticalonline.ro/pestera-muierilor-si-pestera-polovragi-destinatii-iii; http://www.verticalonline.ro/studiu-comparativ-cheile-oltetului-si-cheile-galbenului-i; http://www.verticalonline.ro/cheile-oltetului-si-cheile-galbenului-ii

About veteranul1