VETERANUL1 RASFOIND PRESA ZILEI 595

1. BALEA LAC. In câteva zile, va fi terminata Biserica de Gheata. Biserica de Gheata va avea o forma inspirata dupa o biserica veche din satul sibian Malâncrav.  Supra­fata ocupata va fi de apro­ximativ 100 mp, iar în interior vor putea intra, în acelasi timp, 40-50 de persoane.
Biserica va avea un caracter ecumenic, fiind deschisa spre vizitare, în mod gratuit, oricarui turist, indiferent de orientarea religioasa. Sursa:
http://www.tribuna.ro/stiri/stirile-de-pe-strada-mea/lucrarile-la-biserica-de-gheata-au-intrat-in-focuri-60250.html

2. JANDARMII MONTANI. Suntem informati ca jandarmii montani hunedoreni au avertizat si amendat turistii care nu au respectat regulile impuse de H.G. 263/2001, care interzice coboararea pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement cu sanii, dispozitive improvizate sau alte materiale, etc. O actiune corecta. Sursa:

http://www.servuspress.ro/hd/articol.php?nr=990&id=20581

3. EXPO FOTO EXDECO  BRASOV. Prin intermediul lui Bogdan Balaban am aflat ca in perioada 12 ianuarie 2011 ora 18.oo – 20 februarie 2011, la Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, Piata Sfatului nr. 15-16, va fi deschisa o expozitie foto cu tematica montana. Expozitia aduna lucrarile a 13 membrii ai fotoclubului: Adrian TANASE, Arpad UDVARDI, Dan DINU, George BANU, Ioan NICOLESCU, Laurentiu BARZA, Lorand ABONYI, Marcel
OLTEANU, Marian RADU, Marius CURCA, Mihai MOICEANU, Mihai MOLDOVAN si
Virgil NASTASI. Fara a minimaliza realizarile celorlalti expozanti va indemn pe cei care puteti sa vizionati aceasta expozitie sa urmariti mai indeaproape fotografiile lui Laurentiu BARZA.

4. DARIO CORRADI. Pe 2 ianuarie, un accident tragic a costat viata lui Dario Corradi, 48 de ani, vice-primar al orasului Daone si membru al comitetului de organizare a Cupei Mondiale de alpinism pe gheata.
Accidentul a avut loc la Limes, unde Corradi monitoriza progresul punerii în aplicare a structurii. Din acest motiv organizatorii  Daone Ice Master, au decis sa anuleze etapa  Cupei Mondiale din Italia care urma sa aiba loc, intre 14 si 16 ianuarie.

5. MEDICINA MONTANA. Nu stiu daca la noi sunt organizatii medicale care asigura analize medicale pentru ascensiunile montane de mare altitudine. Daca, intamplator aveti nevoie, gasiti pe situl federatiei franceze lista cabinetelor. Sursa:

http://www.ffme.fr/medical/document/medecineMontagne.pdf

6. ORASELE MUNTELUI. Se fac tot soiul de clasamente:14×8000 m, 7 summits ,cele  7 minuni ale lumii. Am mai gasit un clasament cele 10 orase de top pentru activitatea turistica. Din pacate nu este nici un oras din Romania.

Iata si clasamentul:

1) Queenstown, Noua Zeelanda

2) Huaraz, Peru
3) Namche Bazaar, Nepal
4) Cortina, Italia
5) Chamonix, Franta
6) Banff, Canada
7) Grindelwald, Elvetia
8/ El Calafate, Argentina
9) Zermatt, Elvetia
10) Moab, Utah

About veteranul1